[New Users] Please note that all new users need to be approved before posting. This process can take up to 24 hours. Thank you for your patience.

Constant mechanic crashes

MageOfBattlesMageOfBattles
Reactions: 970
Posts: 80
Member
edited April 14 in Bug Reporting
Character Name: SncMechFury
Level:143 (atm)
Server: MYBCKN (Chaos)
Date and Time: 8:54 MTN (It's an hour ahead of PST)
Description: I'm honestly not sure if any other people are experiencing this, but when I play my mechanic, my connection suddenly gets really bad. If I summon too many bots, I'll DC, if I use any large scale attacks I DC, sometimes if I'm idle, or not moving for too long then I'll DC as well. It's very frequent, and It's getting hard to level up at this point. I'd almost say that it happens once, if not multiple times, every 3~5 minutes.

Comments

  • DemonicDemiDemonicDemi
    Reactions: 200
    Post: 1
    Member
    edited April 13
    So I recently came back to maplestory for a friend and started on a new server for him and made a Mechanic with the burning event and everything is fine till I use Rock 'n Shock while grinding / just killing mobs and it ends up disconnecting me to the server lobby to select a server and this has happened multiple times while i had EXP buffs on because its a habit of just putting down Rock 'n Shock down while grinding and I'm not sure if I'm the only one who has this problem or why it happens I've tested it without any other summons up while grinding and I D/C and I've tested it in town using Rock 'n Shock along with all my other abilities / summons and I don't D/C so the problem is for some reason just when Rock 'n Shock Hits mobs and I cant find a fix so please help

    __________________________

    Moderator Note:

    Hello.

    Please follow the Bug Reporting format when posting in this subforum.
  • TiboniusTibonius
    Reactions: 300
    Post: 1
    Member
    edited April 13
    same here d/c only with mechanic
  • NeospectorNeospector
    Reactions: 3,845
    Posts: 581
    Volunteer Forum Moderator
    edited April 14
    My mechanic doesn't seem to be disconnecting.
    What kinds of events do you have active, and how's your internet connection? You could be experiencing lag from the firework and balloon events, which is causing the disconnections.
  • Michaelxv212Michaelxv212
    Reactions: 540
    Posts: 43
    Member
    edited April 15
    My mechanic continuously keeps crashing it's insane
  • AKradianAKradian
    Reactions: 19,150
    Posts: 2,650
    Member
    edited April 15
  • HalbBlutHalbBlut
    Reactions: 400
    Posts: 11
    Member
    edited April 15
    World: Reboot
    Character: WachMeh
    Job: Mechanic Lvl 82

    So far confirmed:
    When I use Rock 'N Shock I sometimes disconnect (enough that it makes more sense not to use it) - the channel and map may play a factor.
    Tested Locations & Channels: Ice Valley 2 on ch 3 and 4 I could not use RNS at all without disconnecting.
    Ice Valley 2: Ch 14 - I could use it and would only disconnect about 30% of the time.
    Oasis Ch 14 while in a party of 5 - could use it and disconnected majority of the time but would disconnect towards the end of the duration.
    Alcadno Research Institute Lab Area B-1: Ch 14 - so far disconnected on both 2/2 tries.
    Safe to say that Rock 'N Shock weakens connection to server.
    Continued test* - all of the bellow tests hit mobs and were spaced the exact same (x---x---x)
    Area C-1: Ch 14: only rock n shock, no inputs (buffs were on) - No disconnect. (no other summons used) familiar off
    Area C-1: Ch 14: Rock n shock, heavy salvo (buffs active) - Disconnected (no other summons used) familiar off
    Area C-1: Ch 14: Rock n shock, heavy salvo - Disconnected (no other summons used) familiar on
    Area c-1: Ch 14: Rock n shock, no input (safe plat), no event buff, no other summons, familiar off, max range bots - no disconnect
    Area C-1: ch 14: Rock n shock, no input (safe plat), "I believe I can fly" only, no summons, fam off, max range bots - no disconnect
    Area C-1 Ch 14: rock n shock, no input (safe plat), "touch the sky" only, no sums, fam off, max range bots - no disconnect
    Area C-1: Ch 14: Rock n shock, dashing left and right, no attacks, no buffs, no sums, fam off, max range bots - Disconnected
    starting to think it may have to do with how much you move around while rock n shock is on.
  • LumiMainLumiMain
    Reactions: 100
    Post: 1
    Member
    edited April 16
    every time i put rock n shock down it will just DC everytime really frustrating to have a DC switch ability
  • EternityMaxEternityMax
    Reactions: 455
    Posts: 24
    Member
    edited April 16
    Same here. This has not been happening before. I trained my Mechanic to level 170 with zero issues, then Pink Bean class came out so I started focusing on it instead... Now that I'm done with Pink Bean, I went back to my Mechanic, and what do you know; yesterday I lost 2 Horntail runs because of this RNS disconnection crap. Not to mention it wasted my 2x EXP buff time. Please do something >.<
  • MageOfBattlesMageOfBattles
    Reactions: 970
    Posts: 80
    Member
    edited April 18
    Neospector wrote: »
    My mechanic doesn't seem to be disconnecting.
    What kinds of events do you have active, and how's your internet connection? You could be experiencing lag from the firework and balloon events, which is causing the disconnections.

    I actually haven't activated any of the events on my mech, but if it was lag from the events, I feel like I'd be disconnecting on my other characters if that was the case. I don't typically have connection issues either, aside from the odd change character dc.
  • NeospectorNeospector
    Reactions: 3,845
    Posts: 581
    Volunteer Forum Moderator
    edited April 18
    I actually haven't activated any of the events on my mech, but if it was lag from the events, I feel like I'd be disconnecting on my other characters of that was the case. I don't typically have connection issues either, aside from the odd change character dc.

    Yeah, I ran some further tests on Empress and crashed consistently. I have forwarded the issue.
    MageOfBattles